Dani draganića

Zagrebačka županija donirala dva automobila Gradskim društvima Crvenog križa

Gradska društva Crvenog križa Sveti Ivan Zelina i Vrbovec od Zagrebačke županije dobila su dva nova automobila. Ključeve automobila je predao župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić predsjednicama društava u svrhu podrške provedbi programa Zaželi – program zapošljavanja žena.

U sklopu programa Zaželi zaposlene su žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada, starije od 50 godina, koje će pružati pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama. Tako je ovime na području Svetog Ivana Zeline i Vrbovca te okolnih općina zaposleno ukupno 60 žena koje skrbe dva puta tjedno za 280 staračkih domaćinstava, a novi automobili olakšat će im posao.

Cilj Zagrebačke županije je i socijalno djelovanje te pomoć njezinim stanovnicima. Županija ovako pomaže ne samo Gradskim društvima dvaju Crvenih križeva i zaposlenim žena već i svima onima nemoćnima i starijima o kojima se žene brinu.

Program se financira iz Europskog socijalnog fonda, a navedena Gradska društva Crvenog križa za njegovu su provedbu ukupno dobila 10,6 milijuna kuna.