Dani draganića

U tijeku Zimska škola informatike

Pomladak zaljubljenika u tehničku kulturu je zaposlen, svojevoljno i brojno u posljednjim radionicama koje se održavaju u Zajednici tehničke kulture.

Sada se održava Zimska škola informatike koja je započela s radom 27. prosinca., a trajat će do 11.siječnja.

U njoj se održava osam radionica, u kojima sudjeluje oko 150 učenika osnovnih i srednjih škola. Rad se odvija kroz slijedeće radionice: Sigurnost i zaštita na Internetu; Programiranje (LOGO); Izrada igara (Scratch); Programiranje (Python); Programiranje (Java)  Programiranje (C++); Robotika; rad s mBot-ima; Elektronika i programiranje za mlade. Polaznici ovih radionica su učenici osnovnih i srednjih škola s područja naše Županije.

Sve ove radionice za polaznike besplatne jer su sredstva osigurana putem projekata Udruge informatičara Karlovačke županije.

Udruga informatičara Karlovačke županije od osnutka (1993.) do danas sustavno radi na razvoju informacijske djelatnosti na području Karlovačke županije. Posebnu pozornost posvećuje mladeži i radu s njima. Ova Udruga ostvaruje dobru suradnju s gospodarskim subjektima na području Karlovačke županije; Zajednicom tehničke kulture Karlovačke županije i Karlovca (čiji je član); Upravnim odjelom za školstvo Karlovačke županije (s kojim organizira natjecanja mladih informatičara), Upravnim odjelom za društvene djelatnosti Grada Karlovca, te osnovnim i srednjim školama s područja Karlovačke županije.

Članovi su poduzetnici, nastavnici i mladež.

Mladi ljudi (koji su nekada bili najbolji u natjecanjima na razini Županije ali i države), sada neki od njih zaposleni, ili imaju svoj vlastiti posao, a neki su studenti, sustavno već trinaest godina za redom prenose svoja znanja mlađima, ali i profesorima i nastavnicima kroz projekt InfoKa kojemu je za cilj poboljšanje osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja u području koje ova Udruga pokriva.

U sklopu projekta InfoKa su radionice koje se održavaju tijekom zime, proljeća i ljeta.