Bažulek za rukometaše

Gradsko kazalište Zorin dom tradicionalno podržava rad Hrvatskog rukometnog kluba Karlovac. Podršku im pružaju igranjem predstava te se u korist kluba odriču dijela zarade. Nova akcija je predstava ” Dobri čovjek Bažulek” koja će igrati u Zorin domu u utorak, 29. siječnja u 20 sati.

Radi se o humoreski nastaloj prema motivima iz djela Petera Weissa, autora Nina Škrabe, redatelja Georgija Para. Glume Mladen Vasary, Giulio Settimo, Nino Pavleković, Ana-Marija Percaić, Iva Šimić.

Dobri čovjek Bažulek mali je hrvatski čovjek, dobronamjeran i susretljiv, nesiguran i tjeskoban, kotačić u globalnom i lokalnom mehanizmu. On čini sve što mu autoriteti nalažu, živi kako je propisano, uživa u svojim malim radostima, radi posao koji voli i nastoji plaćati sve račune.

Dosada je ova predstava igrala 23 puta i uvijek oduševila publiku. Iz Zorin doma i HRK Karlovac pozivaju sve da uživaju u predstavi 29. siječnja od 20 sati i time podrže karlovačke rukometaše.

Gradsko kazalište Zorin dom općenito podržava karlovačke sportaše, među kojima su i karlovački rukometaši, s kojima na ovakav način surađuju već treću godinu.

 Prema riječima ravnatelja Šestana, motiv ovakvih akcija je da kultura i sport zajedno promoviraju Grad Karlovac i Karlovačku županiju.