Dani draganića

Sjećanje na pokojne karlovačke nogometaše

Grupa nogometnih entuzijasta, sportskih djelatnika i prijatelja okupila se i ove godine, po 25 puta, na katoličkom groblju Dubovac, kako bi se prisjetili pokojnih suigrača i dobrih prijatelja. Ova duga tradicija krenula je kada ih je napustio prvi suigrač, veliki karlovački nogometaš Milana Stilinović – Miška i od tada se okupljaju posljednjeg petka u siječnju svake godine.

Da nogomet veže ljude pokazuje ova grupica prijatelja koji su nekada bili u cvijetu mladost, a danas ih je većina umirovljena. Iako je prošlo više od dva desetljeća od kako su ih napustili neki od nekadašnjih suigrača oni vjerno obilaze njihova počivališta. Prvo su obišli grob Miška, gdje su se pomolili i zapalili svijeće. Zatim su se okupili kod središnjeg križa kod crkve sv. Josipa gdje su se prisjetili svih pokojnih sportaša.

Miško, Čavlek, Tatek, Vukin, Pišo, Baga, Kovač, Prpa, Pljuca, Puran sve su to imena koja se neće lako zaboraviti, ističu njihovi suigrači, koji kažu kako će ih se sjećati i obilaziti njihove grobove sve dok budu živi.