Izabrani najbolji sportaši Zagrebačke županije u 2018.godini

Karatistica Ana Lenard i atletičar Dino Bošnjak najbolji su sportaši Zagrebačke županije za 2018.godinu. Nagradu za najbolju žensku ekipu primile su šahistice iz Poleta, a u muškoj kategoriji slavili su kuglači iz Zaprešića. Proglašenje je upriličeno u Kinu Samobor i to u organizaciji Zajednice sportskih udruga i županijskog saveza.

2018. godina bila je iznimno uspješna za sportaše i sportske kolektive Zagrebačke županije. U kategoriji muških i ženskih timova najuspješniji su bili kuglači iz Zaprešića i šahistice iz Poleta, a Ana Lenard još je jednom potvrdila svoju neospornu kvalitetu, jer ovo joj je peta županijska medalja u kolekciji. Trkač Dino Bošnjak svoju nagradu osigurao je možda još prošlog ljeta, kad je u dva dana osvojio tri zlatne medalje u tri različite discipline na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske na zagrebačkoj Mladosti.

Najboljim sportskim kolektivom u prošloj godini proglašen je Stolnoteniski klub Synergia iz Samobora, a nagrada za najboljeg sportaša s invaliditetom posthumno je dodijeljena Nikici Kasuniću, članu Boćarskog kluba Marijan Dobrinčić iz Velike Gorice. Kao i svake godine, kruna večeri bila je dodjela plakete za životno djelo, koja je ovoga puta završila u rukama Dragutina Marovića, predsjednika Motocross kluba TRP Marović.

Nagrade su dobile i najbolje mlade sportašice te sportaši do 15 godina, sportski djelatnici godine, a uručena su i priznanja za djelovanje na unapređenju tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži.

U Zagrebačkoj županiji u ovom trenutku ima 25 tisuća registriranih sportaša, a da bi oni funkcionirali- potrebna im je kontinuirana moralna i financijska podrška.  Županija je za 2019.godinu iz proračuna osigurala sedam milijuna kuna, što je najveći iznos do sada. Predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Vladimir Bregović još je jednom istaknuo da je svako ulaganje u sport, pogotovo u onaj vrhunski, najisplativije i najbrže se vraća.