Dani draganića

Video prijenos sjednica Gradskog vijeća i Županijske skupštine na youtube kanalu

Grad Karlovac i Karlovačka županija uložili su oko 20 tisuća kuna za kupnju opreme za video prijenos sjednica Gradskog vijeća i Županijske skupštine. Zaninteresirani će tako s malim vremenskim odmakom od 45 sekundi na youtube kanalu Grada Karlovca moći vidjeti i čuti sve što se događa među županijskim i gradskim vijećnicima.

Tehnički dio video prijenosa objasnio je viši stručni suradnik za informatiku Grada Karlovca Zoran Cetinjanin.

Nakon digitalizacije rada Gradskog vijeća, ovo je još jedan korak ka pametnom gradu, istaknuo je gradonačelnik Damir Mandić.

Dosad su se sjednice Gradskog vijeća prenosile uživo putem Hrvatskog Radio Karlovca, što je Grad plaćao 150 tisuća kuna godišnje. To s ovim završava te se novac preusmjerava za palijativni i patronažni dio karlovačkog Doma zdravlja.

Uz ovaj projekt paralelno ide i projekt širokopojasnog interneta, dodao je župan Damir Jelić. Također je najavio preusmjeravanje novca od uštede za dosadašnje troškove prijenosa sjednica za dvije mobilne ambulante. Prema njegovim riječima, iako će one koštati oko 3 milijuna kuna i ovaj dio novca je mali kamenčić, želimo poslati poruku da smo tu za one najudaljenije.

Opremu u vrijednosti od 20 tisuća kuna kupili su zajedno Grad Karlovac i Karlovačka županija, s obzirom na to da koriste ovaj prostor za sjednice Gradskog vijeća i Županijske skupštine te razne druge svrhe poput javnih savjetovanja, tribina, radionica.