Dani draganića

Kolegij župana u Bariloviću

Kolegij župana ovoga je puta održan u Bariloviću, zajedno s općinskim kolegijem. Bila je to prilika istaknuti koliko potencijala na ovom području leži, između ostalog, u poduzetništvu i poljoprivredi, što rezultira i demografskim pomacima.

Nakon kolegija, održanog u prostoru tamošnje Osnovne škole, sudionici su obišli ŽC 3185 na dionici Logorište-Barilović-Perjasica. 1100 metara ceste je obnovila Županijska uprava za ceste. Radi se o prometnoj žili kucavici, ne samo ove nego i susjednih općina.

ŽUC u Općini Barilović gospodari sa 102 km i 600 metara prometnica, a tijekom prošle godine obnovili su 3120 metara s 2 milijuna 204 tisuće kuna. Suradnja s općinom se nastavlja i ove godine. Ravnatelj ŽUC-a Stjepan Turković je pritom istaknuo izgradnju prilazne prometnice novom kampu u Donjem Velemeriću.

Odličnom suradnjom sa ŽUC-om i Županijom posebno je zadovoljan i načelnik Dražen Peraković, koji je najavio da bi navedeni kamp s radom mogao početi već iduće godine. Također je najavio i proširenje Osnovne škole jer se ova Općina, kao jedna od rijetkih, može pohvaliti s rastom broja djece.

Općina Barilović je jedinstvena u Republici Hrvatskoj i po tome što na svom području ima županijsku poslovnu zonu. Sve to zajedno rađa, očito, životom, što je vidljivo kroz vrtić i školu i motivira nas za mnoga druga gibanja, istaknuo je župan Damir Jelić.