Panel Žene i izazovi povodom Dana žena

Povodom Međunarodnog Dana žena u Gradskoj knjižnici okupile su se brojne uspješne žene iz političkog, kulturnog i društvenog života Karlovca, a i šire. Povod je bio panel Žene i izazovi kojeg je organiziralo Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Karlovačke županije. Iako se na Dan žena često raspravlja o ravnopravnosti spolova, žene koje su sudjelovale na panelu osvrnule su se na ljepšu stranu svog profesionalnog i privatnog života.

Iz različitih struka, broja godina, iskustva te pogleda na svijet – ali sve uspješne poslom kojim se bave. Žene, rođene Karlovčanke ili one koje su ga tek nešto kasnije zavoljele raspravljale su o izazovima s kojima se susreću. Ovo je bila prilika da ih podjele s drugima kako bi zajedničkim snagama pronašle rješenje i međusobno si bile potpora. Na panelu su sudjelovale saborska zastupnica Marija Jelkovac, ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš, glumica Petra Cicvarić, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević i Vlasnica AB Gradnje Marija Janžetić.

Bilo u kazalištu, u medicini, građevini ili negdje drugdje, ove žene primjer su drugima kako je moguće uspjeti, te kako ne postoje barijere ako postoji volja i trud.