Javna rasprava o Studiji utjecaja na okoliš sustava obrane od poplava do 3. travnja

Prema odluci Ministarstva zaštite okoliša i energetike u tijeku je Javna rasprava o Studiji utjecaja na okoliš sustava obrane od poplava. Započela 5. ožujka, a traje do 3. travnja. Tijekom tog razdoblja zainteresirani građani mogu dobiti javni uvid u Studiju.

Radi se javnoj raspravi vezanoj uz prvu fazu u projektu sustava zaštite od poplava za karlovačko područje. Županijski upravni odjel za graditeljstvo i okoliš Ministarstvo zaštite okoliša i energetike ovlastilo je za provođenje postupka javne rasprave koja traje trideset dana.

Javni uvid u studiju mogu dobiti u Upravnom odjelu za graditeljstvo i okoliš Karlovačke županije u Križanićevoj ulici 11 u Karlovcu svakog radnog dana od 8 do 14 sati. Ukupno je devet lokacija na kojima se može vidjeti Studija i kojih se ona tiče, a to su Zagrebačka županija, gradovi Karlovac, Ozalj i Jastrebarsko te općine Barilović, Draganići, Klinča Sela i Pisarovina.

Predviđeno je i javno izlaganje o Studiji koje će se održati 25. ožujka u Velikoj vijećnici Grada Karlovca s početkom u 18 sati, gdje će moći sudjelovati svi zainteresirani.

Nakon završetka postupka koordiniranja i administriranja javne rasprave koordinatori iz Karlovačke županije objedinjavanju sva mišljenja, primjedbe i prijedloge te ih šalju Ministarstvu zaštite okoliša i energetike koje je nadležno za daljnje postupanje.

Prema riječima pročelnice Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš Karlovačke županije Marine Jarnjević, Studija utjecaja na okoliš preduvjet je za izdavanje akata za gradnju i da bi se mogao završiti cijeli postupak te je samim tim jako bitna.