KABA

Prva specijalna izložba Njemačkih ovčara

Na Jamadolskom poligonu, u subotu 23. ožujka, održana je Prva specijalna izložba njemačkih ovčara koju je organizirao Klub ljubitelja njemačkih ovčara Karlovac. U cjelodnevnom programu sudjelovalo je 80ak kratkodlakih i dugodlakih njemačkih ovčara u nekoliko dobnih kategorija.

Na stotine ljubitelja pasa, ovoga puta na osobit način Njemačkih ovčara prisustvovalo je izložbi ove pasmine na Jamadolu. Svaki uzgajivač vjeruje kako je upravo njegov pas poseban te zaslužuju pobjedu, no ipak postoje jasni kriteriji kojih se treba pridržavati u odabiru najboljeg ovčara. Jedna od najvažnijih stvari je eksterijer psa, njegova leđa, pokret i potisak. Često ljepota i kvaliteta nekog psa može biti subjektivna, stoga je važno pronaći što objektivnijeg i stručnijeg sudca. Ovoga puta sudio je poznati njemački sudac u ovakvim natjecanjima Karl Hans Zigato.

Inače klub okuplja 15ak zaljubljenike u ovu jedinstvenu pasminu već dugi niz godina, a većina njih su i uzgajivači, u klubu se nadaju kako će i mlađe generacije prepoznati ljepotu ovog hobija.

omicron