Vježba operativnih snaga sustava Civilne zaštite Karlovačke županije ovoga je puta održana u Brodarcima. Predstavljena je simulacija obrane od poplave ovog naselja uz Kupu pomoću mobilnih box barijera i tuba punjenih vodom. Sudjelovalo je sedamdesetak članova operativnih snaga, a sve je organizirao Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije.

Prema riječima zapovjednika vježbe Gorana Frankovića, lokacija vježbe je na prostornoj depresiji od oko metar i 20 dubine koja poplavljuje, a koju su u ovoj vježbi branili na jedan novi način.

Ovakvom vježbom i operativnim snagama možemo biti primjer i drugima, istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Damir Mandić.

Prema riječima župana Damira Jelića, akcija govori o sinergijskoj suradnji grada Karlovca i Karlovačke županije te nacionalne razine.

U realizaciju vježbe uključilo se Ravnateljstvo za robne zalihe u Ministarstvu gospodarstva koje ulaže i u dio koji se odnosi na tehničku opremu za obranu od poplava, požara i drugih nevolja.

Mobilne box barijere i tube koje se pune vodom proizvod su hrvatske tvrtke Majo Commerce. Predviđeno je da se viškom vode prilikom poplave one pune i služe kao zid obrane.

Nakon vježbe sudionici će s predstavnicima tvrtke Majo proanalizirati ovo rješenje i donijeti zaključke o tome je li ono dobro za moguću poplavu i treba li što popraviti.