Nova nagrada za Petru Cicvarić

Glumica i redateljica karlovačkog Zorin doma Petra Cicvarić ostvarila je novi uspjeh. Osvojila je prvu nagradu na ovogodišnjem Natječaju Mali Marulić za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu. Nagrađen tekst zove se Ribe u nevolji, a ideja je potekla od ravnatelja Zorin doma Srećka Šestana i prve žene karlovačke Aquatike Margarite Maruškić Kulaš. Pretpremijera predstave bit će već 04. travnja upravo u prostoru slatkovodnog akvarija.

Petra  ne samo da je sjajna mlada glumica koja je unijela pravi dašak osvježenja u karlovačko kazalište, ona ujedno stvara i vrhunske tekstove za dječje predstave. Nakon što je osvojila treću nagradu na natječaju Mali Marulić prije nekoliko godina, ovoga puta nije imala dostojnu konkurenciju, pa je kriminalistička priča o ribama proglašena najboljim tekstom.

Devetog travnja, Petra će svečano i primiti zasluženu nagradu, a 11. travnja, dva dana kasnije, studenti Umjetničke akademije u Splitu čitat će taj tekst. Karlovački glumački ansambl 12. travnja nastupa s još jednim Petrinim uratkom, U potrazi za slovom R,  za kojeg je dobila i Nagradu hrvatskog glumišta.