Dani draganića

Robinzonski kamp Leskar – za svakoga tko želi nakratko pobjeći iz grada i napuniti baterije u gotovo netaknutoj prirodi

Karlovački župan Damir Jelić sa suradnicima je obišao Robinzonski kamp Leskar u Gornjem Zvečaju. Vlasnici, nekoliko generacija obitelji Radočaj, na ideju za otvaranjem ovakvog kampa i razvijanje turizma u ovom dijelu županije došli su 2014. godine. Do danas su uz pomoć lokalne zajednice i državnih poticaja uložili nešto vise od 200 tisuća kuna, a samo prošle godine zabilježili su više od 160 noćenja.

25-godišnja Romana Radočaj već nekoliko godina, uz pomoć mlađeg brata Ante uspješno vodi robinzonski kamp Leskar na Mrežnici. Savršeno je to mjesto u gotovo netaknutoj prirodi na koje dolaze svi željni ribolova, kupanja, sunčanja i zajedničkih druženja i to bez upotrebe wifija, mobitela, televizije i novina. Ideja o pokretanju vlastitog posla ovim mladim poduzetnicima došla je sasvim slučajno, prije nešto više od pet godina.

Na samom početku, od početnog kapitala kojeg su Romani dali roditelji, kupljene su i postavljene četiri drvene kućice i napravljen sanitarni čvor. Kasnije su poticaji dolazili od županije i preko državnih natječaja, pa tako sad imaju 7 kućica i nekoliko kanua, a neki gosti čak nose svoje šatore i vlastitu opremu.

Sezona službeno svake godine počinje 01. svibnja i traje do 31.listopada. Najveća gužva je u ljetnim mjesecima, a do prošle godine najviše je bilo domaćih posjetitelja.

Osim županije, mladoj poduzetnici podršku pruža i načelnik općine Generalski stol Alen Halar, koji je istaknuo kako općina ima nedvojbeni turistički potencijal, ponajviše zahvaljujući  predivnoj rijeci Mrežnici.

Dakle, svi oni koji imaju želju pobjeći nakratko s gradskog asfalta i iz svakodnevne gužve, sad znaju kamo doći, napuniti baterije i pritom se odlično zabaviti.