Dani draganića

Sjajni rezultati jaskanskih balerina

Na plesnom natjecanju Dance Fest Poreč, koje jenastalo kao rezultat dugogodišnje suradnje plesača USB Poreč i organizacije Dance Fest Novi Sad, nastupilo je više od dvije tisuće plesača iz šest država: Slovenije, Hrvatske, Srbije,Makedonije, Slovačke i Austrije, a među njima i članice Baletnog studija Jastrebarsko sa pet koreografija u kategorijama Classical Ballet, National/Etno i Contemporary Modern. U kategoriji Balet jaskanske su balerine osvojile dva prva i jedno drugo mjesto, a u kategoriji National/Etno drugo mjesto. Mlada i talentirana balerina, Antonia Juraj, nastupila je u jakoj konkurenciji od 15 djevojaka te uspjela osvojiti 9.mjesto, i to po prvi put sa svojom koreografijom All of me.

Osim samog natjecateljskog dijela,djevojčice su bile i dijelom zanimljivih plesnih semanra, korisnih i iznimno edukativnih.

Velika 20.obljetnica plodonosnog rada jaskanskog Baletnog studija obilježit će se u Centru za kulturu Jastrebarsko 4.svibnja izložbom fotografija i video projekcijom s najljepšim trenucima. Tom će prilikom svečano biti otvorena i vitrina u kojoj će, na jednom mjestu, biti izložena sva priznanja koja je Baletni studio proteklih godina, s brojnih natjecanja i gostovanja, donio u svoj Dom.