Dva odličja za slijepe i slabovidne kuglače Športskog društva “4 rijeke” Karlovac

Slijepi i slabovidni kuglači Športskog društva “4 rijeke” Karlovac osvojili su dva odličja na prvenstvu Hrvatske održanom u Zagrebu proteklog vikenda. Denis Velimirović osvojio je srebro i titulu viceprvaka Hrvatske u kategoriji B1, dok je Slavko Kralj u kategoriji B2 osvojio broncu. Solidnu sezonu imala je i kuglačka ekipa u državnom prvenstvu zaslijepe i slabovidne – nakon šest odigranih prvenstvenih kola Karlovčani su zauzeli vrlo dobro četvrto mjesto na ljestvici.

Mladog Denisa Velimirovića karlovačka javnost već je poprilično dobro upoznala u proteklih nekoliko godina. Nakon što je u dvadeset četvrtoj godini života potpuno oslijepio, aktivirao se u Udruzi slijepih Karlovačke županije, a prošle godine izabran je i za predsjednika te udruge. Uz to, Denis je i veliki zaljubljenik u sport, točnije u kuglanje i pikado, a njegovi izvrsni rezultati te mnoštvo osvojenih pehara i medalja na raznim natjecanjima priskrbila su mu status najboljeg sportaša s invaliditetom u Karlovačkoj županiji u 2018.

 Uz sjajnog Denisa, značajnim sportskim uspjesima može se pohvaliti i Slavko Kralj. U Udrugu slijepih učlanio se prije pet godina, a sportom se počeo baviti godinu kasnije, 2015. Iako su počeci u kuglanju bili nespretni i pomalo obeshrabrujući, velikim trudom i radom, Slavko je uspio ugodno iznenaditi, kako druge, tako i samoga sebe.

 Daleko najveći sportski entuzijast u karlovačkoj udruzi slijepih je gospodin Milan Đurić Mićo. U udruzi je više od 40 godina, a sportom i glazbom bavi se čitav život. Još uvijek, kako on to voli reći, nije za baciti, jer se puno mlađi kolege moraju i dalje poprilično potruditi ne bi li ga pobijedili u partiji pikada.

Naravno,ništa od putovanja na natjecanja i raznih sportskih druženja ne bi bilo moguće bez radišnog tajnika Športskog društva “4rijeke” Borisa Matešića. Kao slabovidna osoba prije nekoliko se godina priključio Udruzi slijepih na preporuku svoje liječnice. Nakon mnogih neuspješnih tretmana i operacija očiju, smatrala je da će mu druženje s osobama koje nažalost dijele njegovu sudbinu biti od velike koristi te da će se lakše nositi sa svojim invaliditetom.

Cijeli razgovor s našim fantastičnim sportašima iz Športskog društva 4 rijeke Karlovac pogledajte u ponedjeljak u 17:10 u našoj emisiji Mogu sve.