Edukativno – preventivni plakati za povećanje sigurnosti u prometu na 15 lokacija u županiji

U prostorijama Policijske uprave karlovačke predstavljeni su novi preventivno edukativni plakati u petak, 3. svibnja. Riječ je o dva plakata čija je tematika alkohol i motociklisti koje su izradile učenice Srednje škole Duge Rese u suradnji s Policijskom upravom i Savjetom za sigurnost cestovnog prometa Karlovačke županije. Želja je smanjiti broj stradalih u prometu zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Savjet za sigurnost cestovnog prometa Karlovačke županije i policijska uprava Karlovačka već niz godina zajedno surađuju kako bi povećali sigurnost na cesti. Jedan od zajedničkih projekata je i izrada edukativnih plakata. Tema se svake godine mijenja s obzirom podatke koji su najkritičniji u tom razdoblju. U posljednjih pet godina u prometu je stradalo 80 osoba, njih 10 smrtno.

Plakati će biti postavljeni na 15 lokacija diljem županije. Tiskanje je bilo tri tisuće kuna, a financiralo ga je Savjet za sigurnost cestovnog prometa Karlovačke županije, a ostale troškove financirala je lokalna samouprava.

Na projektu je radilo 20ak učenika. Na kraju su izabrana dva plakata učenica četvrtih razreda Vanese Novosel i Mihaele Kladušan.

Savjet, policija ali i učenice nadaju se kako će zajedničkim snagama pridonjeti povećanju sigurnosti u prometu, no najveća odgovornost je na samim sudionicima prometa.