Dani draganića

“Učimo, radimo, živimo”

“Učimo, radimo, živimo” novi je projekt grada Karlovca, namijenjen nezaposlenim osobama, pripadnicima marginaliziranih skupina koji će kroz učenje pisanja životopisa, zamolbi za posao, usavršavanje razgovora s poslodavcima dobiti novu priliku za lakši pronalazak posla. Projekt je vrijedan 541 tisuću kuna i traje do rujna 2020. godine.

“Učimo, radimo, živimo” u stopostotnom je iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda koji se i inače bavi socijalno osjetljivim skupinama i osposobljavanjem pripadnika tih skupina za tržište rada. Tako će 25 nezaposlenih osoba s područja grada Karlovca jačati svoja stručna znanja kroz razne aktivnosti predviđene projektom u sljedećih godinu i pol dana.

KARLOVACKO

“Ovim projektom dokazujemo našu društvenu i socijalnu osjetljivost te detektiramo probleme koji se pojavljuju i koji su prisutni u društvu”, naglasila je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić.

Projekt je s provođenjem krenuo već prošlog mjeseca, a prvo se radi na edukaciji stručnjaka. Javni poziv za sve nezaposlene koji mogu participirati u projektu bit će objavljen tijekom ljeta, pa bi osposobljavanje trebalo započeti već od jeseni.

Trenutno je u Karlovcu najveća potreba za radnicima u sektoru ugostiteljstva i u građevinskim zanimanjima, stoga će se osposobljavanje ljudi voditi, kako sada, tako i ubuduće prema potrebama HZZ-a.