Slavljenički koncert KUD-a Draganić

326


KUD “Sv. Juraj”Draganić slavi 85 godina organiziranog i kontinuiranog kulturnoumjetničkog rada, a ovu veliku i značajnu obljetnicu obilježavaju raznim aktivnostima kroz cijelu godinu. Ipak, središnja proslava svakako će biti veliki obljetnički koncert sutra u Domu HV Zrinski, na kojem će pored aktivnih članova nastupiti i oni bivši- pod sloganom “Svi smo mi Draganičaki”.

KUD za svoj koncert priprema brojna iznenađenja, ali ovaj put bez gostiju. s obzirom na velik broj sekcija i djece, dvosatni program pripremaju vlastitim snagama.

Jedini problem u ovom trenutku im predstavlja tamburaški orkestar čiji su se članovi osipali u posljednjih nekoliko godina, no nadaju se kako će ipak ta ljubav prema očuvanju tradicije društva prevladati u srcima Draganičaka i kako će u godinama koje su pred nama ipak pojačati broj mladih tamburaša.

Svi ljubitelji tradicijske kulture pozvani su da sutra u Domu HV Zrinski s početkom u 20 sati dođu i uživaju u svemu što je ovaj KUD pripremio za svoj veliki 85.rođendan.