Dani draganića

Kolegij župana u Dugoj Resi

Kolegij župana Karlovačke županije ponovno je održan u Dugoj Resi. Nakon rasprave o projektima Karlovačke županije, s posebnim naglaskom na one koji se odnose na područje Grada Duge Rese županijska i gradska delegacija obišle su Specijalnu bolnicu za produženo liječenje Duga Resa.

Župana Damira Jelića i dugoreškog gradonačelnika Tomislava Boljara te njihove suradnike ravnateljica Specijalne bolnice za produženo liječenje Višnja Mihalić Mikuljan upoznala je s projektima ustanove.

Ovom su prilikom pušteni u rad novi RTG aparat i mamograf. RTG je vrijedan milijun kuna, a nabavljen je decentraliziranim sredstvima Karlovačke županije, dok je polovni mamograf, vrijedan 250 tisuća kuna, bolnica nabavila vlastitim sredstvima.

U Specijalnu bolnicu za produženo liječenje u Dugoj Resi dolaze ljudi iz cijele Hrvatske jer uz visoku kvalitetu medicinske skrbi nema ni listi čekanja. Ovom je prilikom isktaknuto kako je u petogodišnjem planu daljnja adaptacija i nadogradnja ovih objekata kako bi povećali kapacitete i postali tržišno orijentirani.

Radi se o trećem kolegiju župana u Gradu Dugoj Resi, koji je, prema riječima župana Jelića, bio vrlo otvoren i konkretan. Osim ulaganja u bolnicu, između ostalog, istaknute su dvije energetske obnove u srednjoj i osnovnoj školi te čišćenje korita rijeke Mrežnice.