Dani draganića

Odlični rezultati karlovačkih Gimnazijalaca na državnim i međunarodnim natjecanjima

Učenici karlovačke Gimnazije već godinama ostvaruju zavidne rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima. Ove godine, njih više od 50 uz pomoć svojih mentora dokazalo je da je uz vrijedan rad i trud sve moguće. Tako je učenica drugog razreda Mihaela Šimunić osvojila prvo mjesto na državnom natjecanju iz biologije te treće iz hrvatskog, a Lucija Grbac iz trećeg razreda bila je najbolja na natjecanju iz francuskog jezika. Borna Boljkovac, Leon Krajačić iLeon Lenuzzi Šuper osvojili su drugo mjesto na Globe natjecanju, a Tea Husnik pokazala je zavidno znanje španjolskog jezika.  Jure Šebalj briljirao je na smotri Book Trailer Filma, a treća mjesta na državnim natjecanjima osvojili su Magdalena Mihalić iz hrvatskog jezika te Juraj Županić iz geografije.

Na smotri pod nazivom “Opisujemo sustave” Maja Prahović osvojila je četvrto mjesto, Tomislav Cindrić na državnom iz povijesti zauzeo je petu poziciju, a ne treba zaboraviti ni Michaelu Gojević koja je uz pomoć svoje mentorice Anke Cigić osvojila sedmo mjesto na državnom natjecanju iz njemačkog jezika.  Mihael Grdunac sa svojom se profesoricom Jasminkom Žižom pripremao za državno iz kemije te osvojio odlično osmo mjesto. Ništa manje vrijedno nije ni deseto mjesto na natjecanju iz fizike koje je osvojio Josip Spudić uz mentorstvo profesorice Tanje Mihaljević. Ovaj podugačak popis sam po sebi vrijedan je divljenja, a toga je svjesna i ravnateljica Snježana Štranjgar.

Karlovački Gimnazijalci zapažene su rezultate ove godine ostvarili i na Lidranu, na natjecanjima iz vjeronauka i Crvenog Križa te u pojedinim sportskim disciplinama kao što su košarka, rukomet, odbojka, badminton i kros.