zv ljeto 2

Stručni skup “Prostorno uređenje i gradnja 2019.”

Stručni skup “Prostorno uređenje i gradnja 2019.” održan je u Knjižnici za mlade. Organizirali su ga Hrvatska komora arhitekata – Područni odbor Karlovac i Društvo arhitekata, građevinara i geodeta Karlovca. Novost za struku je digitalizacija dokumentacije.

Na skupu je bilo riječi o izmjenama Zakona o prostornom uređenju i Zakona o gradnji, koje su donesene krajem četvrtog mjeseca, o čemu je izvijestila Marina Jarnjević pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša Karlovačke županije.

Održana je i radionica pod nazivom “Postupak ishođenja akata o pravu građenja, e – dozvola” pod vodstvom Gordane Špehar Hazifović iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Ovo je samo jedan u nizu sličnih skupova koji se održavaju godinama, a uvijek su prilika za razmjenu iskustava i raspravu o svim nedoumicama s kojima se struka susreće u ovim promjenama.

Resorni županijski odjel postigao je značajnu učinkovitost u rješavanju predmeta, a ova bi promjena to mogla još i dodatno unaprijediti, smatra zamjenica župana Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin. Na ovaj način svaki investitor koji ima namjeru graditi poslovni ili stambeni prostor moći će imati najbolju moguću uslugu svih uključenih službi, dodaje.