KABA

Počinju radovi na obnovi Prirodoslovne škole i ambulanti Banija

Uskoro kreću radovi na čak dvije energetske obnove i to zgrade Prirodoslovne škole Karlovac i na ambulanti Banija. Tom prigodom, uz prisustvo župana Damira Jelića, potpisani su i ugovori s izvođačima radova čija je ukupna vrijednost veća od 8 i pol milijuna kuna. Za obnovu ambulante treba izdvojiti milijun i pol kuna, dok su radovi na školi nešto kompleksniji i zahtjevniji, pa je i troškovnik veći. Treba izdvojiti nešto manje od 7 milijuna kuna.

Ambulanta karlovačkog Doma zdravlja na Baniji od svoje izgradnje 1960.godine nije doživjela značajniju preobrazbu. Došlo je napokon vrijeme da se i to promijeni. Energetskom obnovom uredit će se toplinska izolacija, zamijenit će se dotrajala drvena stolarija novom PVC, ugradit će se energetska cirkulacijska pumpa te termostatski ventili na radijatorima – što bi trebalo pridonijeti velikoj uštedi potrošnje energije.

Kad je riječ o Prirodoslovnoj školi,većih ulaganja u nju nije bilo još od 1959.godine kad je izgrađen glavni dio, danas stari dio škole. Zato će prva točka dnevnog reda biti svakako zamjena starog azbestnog krova.

Obnova će, između ostalog uključivati već spomenutu zamjenu krovišta, zamjenu vanjske stolarije, uređenje fasade te termoizolaciju. Radovi neće osigurati samo energetsku uštedu već bolje i kvalitetnije uvjete za sve korisnike prostora. 

Radovi na obje lokacije prema procjeniizvođača, trebali bi biti završeni do travnja 2020.godine.

omicron