Dani draganića

Dan Centra Vladimir Nazor

U Centru za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor danas je bilo posebno veselo. Razlog – pa dan je ustanove.

“Dobrodošli u našu Garažu” bio je glavni moto ovogodišnjeg, 67. rođendana karlovačkog Centra za pružanje usluga u zajednici V. Nazor. Na jednom mjestu ponovno su se okupili djelatnici, djeca, roditelji te brojni prijatelji kako bi uz prigodan program, pun glazbe i veselja obilježili svoj dan.

Od samog početka rada i djelovanja, ovaj karlovački centar imao je istu svrhu, a to je briga o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi i to kroz pomoć, osamostaljivanje i osnaživanje. Na smještaju je u ovom trenutku 16-tero djece, s tim da djelatnici ukupno brinu o njih 90, među kojima su djeca koja dolaze u poludnevne boravke i desetak onih kojima se unutar njihovih obitelji pružaju usluge savjetovanja i pomaganja.

Centar trenutno ima 25 zaposlenih, a prema riječima ravnateljice Nataše Horvat, dobro bi im došao još jedan psiholog uz ovog kojeg već imaju. Glavni cilj je ionako pružiti svakom djetetu ponaosob dovoljno pažnje i vremena.

Već sljedeći tjedan dječica organizirano sa svojim odgajateljima idu na ljetovanje u odmaralište Doma sv. Ana Vinkovci u Supetar na Braču. Ostatak ljetnih praznika dio njih će provesti u svojim obiteljima, dok će za ostatak djece biti organizirane razne aktivnosti i radionice koje će im svakako ispuniti slobodno vrijeme.