Otvoren novi hotel na Baniji – Florian&Godler

920

Otvoren je novi karlovački hotel na Baniji Florian&Godler. Riječ je o hotelu s četiri zvjezdice, 32 sobe i 64 ležaja. Luksuzno je opremljen, a gosti hotela imaju na raspolaganju restoran, Wellness centar sa saunama, jacuzzijem i sobom za opuštanje.

Florian i Godler naziv je novog hotela. Ime hotel sastoji se od dva naziva. Prvo – Florian jer vlasnici žele da njihovo poslovanje u hotelu bude ekološki osviješteno, a drugi po nekadašnjem vlasniku tog prostora – gospodinu Godleru. Već po ovome može se zaključiti kako je riječ o inovativnom hotelu, kojemu je cilj ponuditi nešto više i drugačije od onoga što je već viđeno u Karlovcu.

Vrijednost hotela je gotovo dva milijuna kuna, od čega je 5,2 milijuna iz fondova EU. Hotel se gradio godinu i pol dana, a za sada u njemu radi 13 djelatnika. Plan je zaposliti još barem dvoje djelatnika. Upravo je pronalazak zaposlenika bio jedan od većih izazova.

Ovakav, dodatni smještajni prostor, Karlovcu je bitan, ističe direktorica Marina Burić. Do sada su bila ponuđena 205 ležajeva, a s ovim hotelom tu su na raspolaganju još 64.

Ovakav korak izgradnje hotela, podrazumijeva i puno hrabrosti, ali i preuzimanja rizika, složili su se prisutni, kao i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Za smještaj u hotelu već su se raspitivale grupe turista. On će ih biti spreman primiti od sredine idućeg tjedna.