22. Međunarodni festival folklora i 2. Okusi svijeta

Veliki 440. rođendan Grada Karlovca kroz manifestaciju Zvjezdano ljeto slavi se brojnim atraktivnim sadržajima. Među njima su i 22. Međunarodni festival folklora od 30. lipnja do 6. srpnja i 2. Okusi svijeta od 3. do 5. srpnja. Tako će Karlovčani i svi posjetitelji imati priliku doživjeti svijet u malom jer dolaze skupine iz Kine, Ukrajine, Meksika, otoka Guama, Južne Koreje i Obale Bjelokosti.

Međunarodni festival folklora ove godine okuplja sudionike iz Kine, Ukrajine, Meksika, otoka Guama, Južne Koreje i Obale Bjelokosti, kao i domaćine Folklorni ansambl Matija Gubec, koji će se predstaviti pjesmom, plesom i običajima svojih zemalja. Održat će se od 30. lipnja do 6. srpnja, a sve započinje svečanim mimohodom kroz grad u nedjeljuu 20 sati.

Festivalu se pridružuju i 2. Okusi svijeta koji će se održavati od 3. do 5. srpnja kod Glazbenog paviljona i biti prilika isprobati egzotična jela za simbolične cijene. Ove godine organizatori najavljuju i dodatne sadržaje.

Obje manifestacije dio su velikog Zvjezdanog ljeta kojim Grad Karlovac slavi svoj 440. rođendan. Prema riječima gradonačelnika Damira Mandića, kvaliteta kojom organizatori iz godine u godinu nadograđuje festival novim sadržajima itekako zaslužuje podršku i Grada i Županije, kao i privatnih sponzora, jer ono što građani dobivaju zauzvrat je puno više.