Traju prijave za sudjelovanje u ljetnom izdanju Karlovac Dance festivala 009

306

Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac poziva karlovačke umjetnike na sudjelovanje u ljetnom izdanju Karlovac Dance Festivala 009, a posebice one koje zanima razvoj site-specific umjetnosti  i rad na umjetničkim plesnim radovima u javnim izvedbenim prostorima.
Otvoreni poziv je za lokalne autore, koreografe, plesače, pojedince ili grupe koje djeluju u suvremenom plesu, bez obzira na iskustvo i formalnu naobrazbu.

Pravo prijave na ovaj otvoreni poziv imaju umjetničke organizacije, udruge, Prijaviti se mogu radovi koji će nastati u suradnji u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji s domaćim i/ili inozemnim partnerima.
KDF podržava profesionalni pristup, inovativne i originalne ideje, nove plesne forme, nove koncepte. Festival također nastoji pružiti podršku novim i mladim karlovačkim autorima/cama u radu i predstavljanju svojih prvih site-specific plesnih radova u sklopu KDF ljetne edicije #pleszaZvijezdu.

Osim umjetnika ili grupa prijavljenih putem otvorenog poziva, organizator ima pravo pozvati na sudjelovanje umjetnike za koje smatra da će svojom idejom i izvedbom doprinjeti festivalskoj kvaliteti te ideji provođenja programa.

Mole se svi zaiteresirani prijavitelji da ideje svojih radova pošalju na info@freedance.hr.
U prijavi emaila navesti:
Prijava za program KDF009 Ljetna edicija sa sadržajem kratki životopis, kontakt, motivacijsko pismo, koncept i opis ideje rada koji se želi razviti, tehničke zahtjeve.

Free Dance osigurava lokacije te osnovne tehničke uvjete za izvedbe na otvorenom koje će se prijaviti prema ovom javnom pozivu, sukladno resursima kojima raspolaže udruga i u okvirima u kojima djeluje Karlovac Dance Festival.
Organizatori pokrivaju: mentorstvo (u dogovoru s umjetnikom/com), promociju, administraciju marketing događanja, prostor za probe, osiguranje adekvatno izabrane lokacije za izvedbu, tehničke uvjete izvođenja te troškove produkcije neophodne za rad.

Poziv je otvoren od 21. svibnja 2019. do 10. srpnja 2019.
Objava izabranih umjetnika 15. srpnja 2019.
Datumi KDF Ljetne edicije: 4.-6.9.2019.