Energetska obnova Doma zdravlja Duga Resa

Zgrada Doma zdravlja Duga Resa uskoro će biti energetski obnovljena. Ugovor su svečano potpisali ravnateljica Doma zdravlja Melita Trgovčić i predstavnik izvoditelja radova tvrtke Građevinarstvo Stipić d.o.o. iz Svetog Ivana Zeline. Potpisivanju su nazočili župan Karlovačke županije Damir Jelić i gradonačelnik Grada Duge Rese Tomislav Boljar.

Zahvaljujući županijskim službama dugoreški Dom zdravlja uspješno je aplicirao na natječaj te su ostvarili značajna bespovratna sredstva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša, istaknula je ovom prilikom ravnateljica Trgovčić.

Prema riječima župana Damira Jelića, radi se o najvećem ulaganju u zgradu otkad je izgrađena, a nastavak je kontinuiranog ulaganja za kojeg se zalažu u vertikali.

Ukupna vrijednost radova iznosi oko milijun i 730 tisuća kuna, od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost bespovratno financira oko 911 tisuća, a ostatak su sredstva Doma zdravlja. Vrijednost potpisanog ugovora, koji se odnosi na izvođenje građevinskih radova, iznosi nešto manje milijun i 190 tisuća kuna.

Nakon potpisivanja Ugovora predstavljena su i dva novonabavljena sanitetska vozila za potrebe dugoreškog Doma zdravlja, ukupne vrijednosti gotovo 900 tisuća kuna. Vozila su im izrazito važna jer Dom zdravlja pokriva područje Grada Duge Rese te općina Barilović, Bosiljevo, Generalski Stol i Netretić.