Mlada misa u Dugoj Resi prvi puta nakon 147 godina

Duga Resa je napokon dobila mladomisnika. Naime, nakon 147 godina u gradu na Mrežnici slavila se Mlada misa, a riječ je o mladomisniku Fabijanu Štedulu. Uz svećenstvo, obitelj i prijatelje okupili su se i brojni Dugorešani kako bi sudjelovali na ovom jedinstvenom i svečanom događaju.

Mlada misa naziv je za prvu misu koju slavi mladi svećenik nakon svećeničkog ređenja. Takve mise u Dugoj Resi nije bilo više od stoljeća, pa je ovo bilo upravo milosno vrijeme za cijelu župnu zajednicu, ali i šire. Mladomisnik Fabijan Štedu uputio je riječi zahvale svima koji su danas uz njega, svima koji su ga partili na duhovnom putu i onima koji su pomogli u organizaciji ovog događaja.

-Danas u centru je Krist, ne ja, Fabijan Štedul, ja nisam po ničemu drugačiji, ni po čemu bolji, samo jedan kojeg je Gospodin izabrao da izvrši jedno divno djelo spasenja, prije svega s mojim životom, a onda i s mnogima, istaknuo je mladomisnik.

I tamošnji župnik župe Blaženog Alojzija Stepinca, vlč. Branko Risek istaknu je ljepotu ovog slavlja i uputio mladomisniku, poticajne riječi.

-Prihvatiti poziv svećeništva, sveti je trenutak kojeg si i sam iskusio te si ustrajan u svojoj vjeri primio blagoslov svećeničkog reda, istaknuo je župnik te nadodao kako je ovaj događaj u dugoreškoj župi posebna čast jer se događa prvi puta u njenoj povijesti.

Velečasni Fabijan, drugu Mladu misu imat će iduće nedjelje u svojoj krsnoj župi u Novigradu na Dobri s početkom u 9 i 30 sati.