Proslavljen rođendan velikog Nikole Tesle u njegovoj srednjoj školi

238

U Gimnaziji Karlovac prigodno je obilježen 163. rođendan Nikole Tesle u srijedu, 10 srpnja. Upravu u ovoj školi, Tesla je stekao prvu diplomu i usmjerio se znanosti koja je obogatila svijet.

-Tesla je najveći dio znanja koje su ga usmjerile na put inovativnosti stekao u Karlovačkoj gimnaziji, istaknuo je Damir Mandić, Gradonačelnik Karlovca

Budućnost je moja, naziv je za skup aktivnosti koje su se provele povodom rođendana. Sve kao zahvala ovom velikom umu za ono što je ostavio cijelom svijetu. Bila je tu panel rasprava, prezentiranje Teslinih automobila,igraćih konzula, mobilnih aplikacija te infografike.

-Nikola Tesla, proveo je tri godine u našoj školi. Zamišljam i nadam se kako bi bio zadovoljan s ovime što se danas odvije zbiva, kazala je ravnateljica Karlovačke gimnazije, Snježana Štranjga.

Osim Tesle, Karlovačka gimnazija neprestano radi na dobroj atmosferi stvaranja novih mladih genijalaca. Pa su oni, nekadašnji učenici gimnazije, danas karlovački poduzetnici sudjelovali na panel raspravi. Svi oni ističu kako je danas moguće uspjeti u Karlovcu.

-Mislim da Karlovac iz godine u godinu privlači sve više ljude natrag sebi, da više nije grad za spavanje, već grad gdje se može napredovati, gdje se može svašta razvijati, rekao je Josip Bišćan iz tvrtke Infinum.

Uz Bišćana, na panel raspravi su sudjelovali i Albert Gajšak iz Circuit Mess-a, Vladimir Markulin iz Avant Car-a te Boris Benko, osnivač Infographic BOX IDS-a. Zahvaljujući globaliziranom tržištu, svi oni rade i izvan granica Hrvatske, a dio njih ima i svoje poslovanje u gradu na četiri rijeke.

-Mi zahvaljujući Gradu Karlovcu dobivamo nekoliko godina za redom poticaje za poduzetnike. Ono što je meni interesantno, da poduzetničkih poticaja ima više alociranih nego što se prima. Mislim da su tu djelomično i ljudi problem što su inertni i radije u Zagreb ili negdje drugdje, ističe mladi Albert Gajšak.

Iako Karlovac postaje mjesto za mogućnost poslovnog napretka i razvoja poduzetništva, ipak postoji mjesta za napredak.

-U Karlovcu nedostaje prostora za Start-upove. Postoji nešto u gospodarskoj komori. Nama su to nudli, ali bilo nam je to premalo i pre sterilno za CNC mašine koje imamo, zaključio je Gajšak.

Zamjenica župana Martina Furdek hajdin istaknula je kako je cilj događaja osim proslave Teslinog rođendana i poruka mladima, o ustrajnosti i predanom radu u mjestu u kojem žive.