Vrhunac Zvjezdanog ljeta tradicionalni Rođendanski bal

389

Na tradicionalnom Rođendanskom balu ove je godine zaplesalo 440 parova koliko naš grad slavi godina. Okupili su se građani svih dobi, ne samo iz našeg grada i županije, nego i iz cijele Hrvatske i Europe.

Proslava je započela potrojavanjem povijesnih postrojbi na Trgu bana Jelačića, uz poznatu voditeljicu, našu dragu Karlovčanku, DanijeluTrbović. Dok su se noge zagrijavale za najsvečaniji dio, rođendanski bal, srca je skečom o proglašenju slobodnog i kraljevskog grada Karlovca zagrijavao dvojac Juraj Horvatin i Neven Cetinjanin, kao Car Josip II i prvi gradonačelnik Ivan Gutterer.

Karlovački pelivani pokazali su svoja plesna umijeća izvodeći kultne filmske plesne točke, a plesni parovi zauzimali su svoja mjesta. Za glazbeni dio bala bili su zaduženi Stringsi koju su Karlovčane i sve goste uveli u tradiconalni bečki valcer. Uslijedio je english valcer uz Oliverovu himnu Vjeruj u ljubav te potom slobodni stil u kojem su karlovačke plesne snage st.ART-ovaca dale svoj doprinos.

Zaplesao je i gradonačelnik Mandić sa suprugom, a bilo je tu i nekih vrlo mladih plesača od tek nekoliko mjeseci kojima je ovo bio prvi ples.

Križevačka djevojačka straža rado dolazi uveličati karlovački rođendanski bal i dobro se zabaviti. Bilo je i onih s kojima smo se malo teže sporazumjeli, turista iz Švedske, Francuske, Njemačke, ali glazba, ples i dobro raspoloženje ruše sve prepreke.

Nakon ovog dijela programa, u koji se Karlovčani tradicionalno masovno uključuju, svi su zajedno formirali zvijezdu kako bi se snimila fotografija za ovaj veliki jubilej. Šlag na torti i srce ispunjeno do maksimuma pružio je veliki koncert velikog Gibonnija za kraj ovogodišnje proslave.

Zvjezdano ljeto ispunilo je očekivanja i postaje tradicija, zaključuje karlovački gradonačelnik Damir Mandić.