Tradicionalna 66. regata Veslačkog kluba Korana – Karlovčani odnijeli sveukupnu pobjedu

364

Veslački klub Korana organizirao je tradicionalnu veslačku regatu na Kupi povodom rođendana 440. Grada Karlovca u subotu, 13. srpnja. Ovo je 66. regata, a na njoj su sudjelovali veslači iz Zagreba, Ogulina i Karlovca, sudjelovali su i Francuzi.

Uz potporu brojne publike, veslali su veslači iz zagrebačke Trešnjevke i Croatie, ogulinskih Sabljaka te karlovačke Korane, koja je osvojila naslov sveukupnog prvaka. Veslalo se na tri staze, a vozilo se osam redovnih utrka. Sve to povodom rođendana Grada koji je vezan uz rijeke, a i veslanje.

Povod je rođendana grada, a cilj regate je uz dobru zabavu i druženje omogućiti i nešto mlađim veslačima da zaveslaju pred publikom i uz jaku konkurenciju.

-Postavljene su samo tri staze zbog širine Kupe, ali i opasna jer veslači više ne znaju veslati na rijekama, već veslaju na uređenim stazama. Tako da se ova utrka ne boduje za prvenstvo Hrvatske ili kup Hrvatske, istaknu je Bruno Rogić, predsjednik VK Korana.

Regata je bila uzbudljiva jer su na njoj nastupila i dva prvaka Hrvatske. Luka Hajdin i Ema Hodak

Osim 66. regate organizirana je i 28. Memorijalna veslačku utrku Bruno Cetinjanin, pobjedu na njoj je odnio Luka Hajdin. Kod četveraca za kadete B prvo mjesto osvojili su Luka Ranitović, Jan Latković, Gabriel Licitar, Roman Romčević i Joško Železnjak. Ema Hodak bila je prva u skifu kod kadetkinja B, a Mario Bauer i Igor Šušnjar pobijedili su u dvojcu na pariće za kadete A. Kod juniora A u skifu u svojim skupinama pobijedili su Patrik Vrabac i Mario Konjevoda. U dvojcu na pariće najbolji su bili Juraj Rudar i Patrik Vrabac.