Za mlade poduzetnike Karlovačke županije 200 tisuća kuna

463

U Gospodarskoj komori Karlovac održana je svečana dodjela sredstava mladim poduzetnicima. Naime, karlovačka županija podijelila je 200 tisuća bespovratnih sredstava sedam poduzetnika kako bi unaprijedili svoje poslovanje u četrvtak, 18. srpnja.

Sedam mladih poduzetnika odobreno je na natječaju za dodjelu potpora poduzetnicima – početnicima, odnosno onima čiji obrti i tvrtke nisu stariji od tri godine. Svakome od njih ova financijska sredstva pomoći će da budu na još višoj poslovnoj razini. Osim ovih nagrađenih, općenito stanje s poduzetnicima na Karlovačkom području sve je perspektivnije.

-Poslovanje mikro poduzetnika u Karlovačkoj županiji je svake godine sve bolje i bolje. Prošle godine su mikro poduzetnici u Karlovačkoj županiji ostvarili odlične poslovne rezultate, kazao je Zlatko Kuzman, Predsjednik HGK Županijske komore Karlovac

Ova financijska sredstva dodijeljena su prema programu “Unapređenje gospodarstva Karlovačke županije”. Dožupanica Martina Furdek Hajdin ističe kako je riječ o svojevrsnom pilot projektu.

-Sredstva su u biti skromna, radi se o 200 tisuća kuna, ali smo mi ove godine željeli istražiti da vidimo kakav će biti odjek i kakav će biti interes. Naravno, interes je bio zadovoljavajući i sva sredstva smo uspjeli raspodijeliti, istaknula je Martina Furdek Hajdin, Zamjenica župana Karlovačke županije

U ime svih mikro poduzetnika, dobitnika nagrada zahvalila se mlada direktorica tvrtke Marzito iz Karlovca, Marilla de Oliveira Val. On je u Karlovac stigla čak iz Portugala te ovdje pokrenula uspješan posao. Osim tvrtke Marzito, bespovratna sredstva dodijeljena su i SIPI elektronici, Jela dizajnu, tvrtki Somnium, KAAP, GEO-VIN te tvrtki TRON.