Članovi GI ‘Spasimo Koranu’ predali prikupljene potpise gradonačelniku

489

Članovi građanske inicijative ‘Spasimo Koranu’ predali su gradonačelniku prikupljene potpise građana koji su protiv izgradnje zida na Korani, čime zahtijevaju od vlasti korištenje svih zakonskih sredstava za onemogućavanje izgradnje zida na lokaciji nekadašnjeg hotela Korana.

Peticijom su prikupili 4 151 potpis, a provedena je i online peticija čije potpise još nisu izbrojali, rekao je njihov predstavnik Marin Bakić.

GI ‘Spasimo Koranu’ ima tri zahtjeva koja upućuju nadležnima: da se određenim zakonskim sredstvima onemogući izgradnja zida na lokaciji nekadašnjeg hotela Korana, da se objavi na javnom mjestu sva dokumentacija što se tiče kupovine i rušenja hotela te da se raspiše arhitektonsko- urbanistički natječaj za tu lokaciju. ‘Deklarativno su prihvaćeni prvi i treći zahtjev, no što se tiče drugog zahtjeva, njega nisu prihvatili ali s ovom predajom peticije u kojoj navodimo te zahtjeve, može se reći da smo predali i zahtjev za pristup informacijama i da bi vlasti prema tome mogle djelovati.’ rekao je predstavnik inicijative Marin Bakić.

Bakić je podsjetio i na upozorenja projektantice hotela Korana iz 1979. godine, Đurđice Lipovščak, a ona glase kako se na lokaciji gdje se namjerava graditi zid, ispod zemlje nalazi spremište mazuta od nekoliko tona. ‘Bilo bi razborito da se te njezine tvrdnje istraže i propitaju’ zaključio je Bakić.

Prikupljene potpise predali su i županu Karlovačke županije.

Zida na Korani neće biti, no što je s hotelom?