Prva pripremna utakmica Karlovca 1919 i novoosnovanog Barilovića

434

Odigrana je prva pripremna utakmica u novog nogometnoj sezoni Karlovca 1919 i novoosnovanog kluba Barilović. Pobjedu na stadionu Branko Čavlović Čavlek odnio je uvjerljivo Karlovac rezultatom 9:1 pod vodstvom trenera Matije Štefančića.

Bariloviću je bila želja u prvoj utakmici zaigrati s najjačom momčadi županije provjeriti kvalitetu, te naučiti na čemu još moraju poraditi. Dok je Bariloviću želja biti u sredini ljestvice, Karlovac se u novoj sezoni planira približiti njenom vrhu kako bi bio bliže trećoj ligi.

Iako je Karlovac zaigrao s relativno neiskusnom momčadi te uvjerljivo pobijedio, u idućim pripremnim utakmicama im možda neće biti toliko jednostavno.

Iako su doživjeli velik poraz od Karlovca, Barilović vjeruje kako može će u ovoj sezoni biti na sredini ljestvice. Iako je klub mlad, igrači su iskusni, ističe njihov trener Tugomir Mjadak. Neki od njih igrali su u nekadašnjem klubu Krnjak Barilović, dok je jedan dio njih iz Duge Rese te su prošli školu nogometa

Klub Barilović star je tek par tjedana, no ističu kako su svi članovi i igrači zaljubljenici u nogomet i sportski entuzijasti. Osnovali su ga uz potporu tamošnjeg načelnika Dražena Perakovića.

Pogodak za Barilović postigao je Pojanica, a za Karlovac Novinić, Kurečki, Šprajcer, Adžaga te Popovački.