Mali sajam rabljenih stvari Imam, dam – dobro sam – po niskim cijenama moguće kupiti ono što vam je potrebno

653

Udruga Eko pan svaki mjesec organizira mali sajam rabljenih stvari Imam, dam – dobro sam. Sajam se organizirao ispred prostora Pana i Šumeka u Ulici Kralja Tomislava. Što se najviše prodaje, po kojoj cijeni i ima li zanimljivih, neuobičajenih predmeta provjerili smo na novom malom karlovačkom buvljaku.

I na ovom sajmu moglo se pronaći zanimljivih predmeta, no kao i svakog puta, u ponudi je najviše odjeće. Prije svega one za djecu koja se prodavala po cijeni od jedne do tri kune. Bilo je tu odjeće i obuče za odrasle, kao i vaza i sličnih ukrasa, ali i pozamašna kolekcija barbika te drugih igračaka.

Većinu predmeta donose im Karlovčani kao donaciju, međutim rijetko tko od njih dolazi prodavati na sajmu. Iz udruge pozivaju da se oslobode i dođu.

Cilj sajma je osvijestiti i podići razinu o potrošnji te potaknuti ljude da racionalnije razmišljaju i troše novac. Pa tako osim što prodaju predmete, dio njih i dijele. Postavljena je polica “Uzmi ili ostavi” na kojoj Karlovčani mogu ostaviti proizvode, koji im više nisu potrebni, a koji su u iskoristivom stanju. Isto tako mogu ih uzeti ako im je nešto od njih potrebno.

U Kolovozu udruga organizira čak dva sajma, jedan ispred male scene Hrvatskog doma, a drugi posljednju subotu u mjesecu ispred prostora udruge u Ulici Kralja Tomislava.