Prvi zbor građana održan u Lasinji

Karlovačka županija započela je s održavanjem zborova građana po gradovima i općinama. Prvi takav zbor održan je u Lasinji, a župana Damira Jelića, njegove zamjenice i suradnike ugostio je načelnik općine Željko Prigorac. Cilj ovakvih zborova je upoznati građane s radom i projektima Županije te saslušati njihove zahtjeve, prijedloge, primjedbe i kritike.

Općina Lasinja, smještena u sjeveroistočnom dijelu Karlovačke županije, na desnoj obali rijeke Kupe, udaljena je svega tridesetak km od Zagreba i jedna je od aktivnijih i produktivnijih općina. Naime, samo u ovoj godini uloženo je više od 8 i pol milijuna kuna u razne projekte. Između ostalog, uređena je cesta u ulici sv. Florijana- postavljen je nogostup i novi asflat, riješena odvodnja i sve to koštalo je oko 2 milijuna i 600 tisuća kuna.  Pri kraju je i projekt uređenja Sportskog kompleksa- to je zasigurno jedan od najatraktrivnijih projekata ove male općine. Tu je i projekt uređenja vrtića, vrijedan više od milijun i 400 tisuća kuna, koji je gotovo pri samom kraju.

Naravno, uz pomoć Županije, sve je lakše. Tako načelnika Prigorca veseli odlična suradnja sa županom Jelićem, a ovakav zbor građana izvrstan je način kako to zajedništvo i produbiti.  Inače, Županija je sudjelovala u projektu energetske obnove škole u Lasinji, uređenju županijskih cesta te centralnog trga, a u planu je i izgradnja rotora.

Nakon predstavljanja svih projekata, okupljeni su građani postavljali pitanja i davali prijedloge, kao što im je ranije i obećano. Najviše se pitanja odnosilo na uređenje prometnica i komunalne probleme. Po završetku zbora, župan i suradnici obišli su novouređene sportske terene, obnovljenu staru općinsku zgradu te novouređeni prostor za dječji vrtić.