zv ljeto 2

Vatrogascima dodijeljena nova vozila

Vatrogasci JVP Ogulin, te DVD-a Slunj, Belajske Poljice, Hrnetić-Novaki i Vojnić bogatiji su za nova pick up vozila. Njih pet, marke Mitsubishi L200, s opremom vrijednih milijun i 400 tisuća kuna predao im je u Slunju župan Damir Jelić.

Ovo što smo danas napravili, kruna je šestomjesečnih aktivnosti Vatrogasne zajednice Karlovačke županije, kako prema državnoj razini, tako i prema lokalnoj, a sve kako bi uskladili potrebe i mogućnosti opremanja naših vatrogasnih postrojbi”, rekao je vatrogasni zapovjednik Goran Franković.

Uz pet potpuno novih vozila, pojedinim područjima kao što su Saborsko, Josipdol i Generalski stol novo su dodijeljena, prenamijenjena četiri automobila, koja još uvijek itekako mogu služiti za kvalitetno obavljanje posla. Svim vatrogasnim postrojbama ova primopredaja vozila od velike je važnosti.

Inače, ove godine Udruga profesionalnih vatrogasaca Hrvatske zajedno s Vatrogasnom zajednicom Karlovačke županije i Javnim vatrogasnim postrojbama grada Zagreba, Karlovca i Varaždina organizira radionicu ‘’Spašavanje u prometu 2019.’’ Radi se o prikazu taktičkih zadataka s kojima se vatrogasna služba svakodnevno susreće na terenu. Radionica bi se trebala održati 08. i 09. studenog na području naše županije.