Rebelsi s osnovnoškolcima obilaze liniju obrane grada Karlovca

Udruga veterana satnije Rebels organizirala je aktivnosti u sklopu projekta “Svaki korak je povijest našega grada”. Uz Rebelse okupili su se učenici osnovnih škola te posjetili značajna mjesta u obrani grada Karlovca. Druženje je započelo na Trgu Hrvatskih branitelja kod zgrade suda.

-Mi već nekoliko godina za redom imamo projekte, a danas imamo projekt Svaki korak je povijest našega grada gdje s učenicima osnovnih škola u Karlovcu organiziramo šetnju gradom i šetnju linijom obrane grada Karlovca, istaknula je Ana Kasunić, Predsjednica Udruge Veterana satnije Rebels.

Na svakoj stanici kratko su zastali, a Rebelsi su im objasnili zašto je ona bitna za karlovačku, ali i hrvatsku povijest. Posjetili su spomenik kod Zorin doma, nakon toga uputili su se u prostorije HVIDRE Karlovac. Obilaze i Bedem ljubavi, liniju obrane u Mekušju, ali i nezaobilazni Turanje i Muzej Domovinskog rata. druženje završava u Aleji Hrvatskih branitelja. Na svim spomenicima pale se svijeće i prisjeća se žrtva Hrvatskih branitelja.

U sličnom tonu nastavlja se i 19. listopada kada će se organizirati projekt Županija u Domovinskom ratu.