Najavljen natječaj za dodjelu stipendija studentima i srednjoškolcima Grada Karlovca

Gradonačelnik Damir Mandić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca Draženka Sila Ljubenko najavili su natječaj za dodjelu stipendija Grada Karlovca učenicima i studentima za školsku odnosno akademsku godinu 2019./2020. Srednjoškolce i studente Grad Karlovac stipendira prema više kriterija: darovitost, socijalni status, deficitarnost zanimanja. Mjesečne stipendije iznose 400, odnosno 700 kuna.

Karlovački studenti izgubili su menzu te su im se značajno povećali troškovi studiranja. Kako bi im malo olakšali, barem dijelu njih, grad Karlovac dodijeliti će stipendije. Stipendije se dodjeljuju prema nekoliko kriterija. Jedan od najpopularnijih u posljednje vrijeme je deficitarnost zanimanja. Upravo su ta zanimanja od velike važnosti za razvoj tržišta Karlovca, a stipendijama se želi potaknuti roditelje da uvide prednosti obrtničkih i deficitarnih zanimanja.

-Zaista nedostaje obrtničkih zanimanja, gdje posla ima i primanja nisu mala. Mi povećanjem broja stipendija želimo popularizirati ova obrtnička zanimanja, izjavio je Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca.

Kao i sve druge stipendije,ova se ukida ako učenik ili student sklopi ugovor te dobije stipendiju iz nekog drugog izvora.

Ove je godine Grad Karlovac u promociji stipendiranja surađivao sa Savjetom mladih grada Karlovca koji su radili promidžbu u Tehničkoj i Mješovito – obrtničkoj školi Karlovac.

Osim grada, stipendije dodjeljuje i županija, a natječaj je otvoren do kraja listopada