Radost Božića, Ivane Ćavar, akademske slikarice i profesorice na Likovnoj akademiji u Širokom Brijegu nova je izložba postavljena u Galeriji “Martin Borković” u Karlovcu. Izložbu je u srijedu, 11. prisnca otvorio Stanko Špoljarić, likovni kritičar uz prisustvo mons. Antun Sente, ml., voditelja Galerije i rektora Nacionalnog svetišta svetog Josipa.

Božić se slavi i djelima kojima pojedinci darovanim, odnjegovanim talentom i zanosom umjetničkim činom produbljuju teme od blagovijesti do bogojavljenja, s centralnom točkom Isusovog rođenja u štalici. U modernoj hrvatskoj umjetnosti na izuzetno dojmljiv način to čini Ivana Ćavar. U njezinom opusu različitih tematskih interesa značajan je dio posvećen sakralnim motivima, istaknuo je Stanko Špoljarić, likovni kritičar te nadodao kako  jeIvana  vjerskim predanjem i umjetničkim nadahnućem znane teme uzdigla osobnošću pogleda do sinteze vlastitog u univerzalnom. Vjerske istine prihvaća iskrenošću uvjerenja upisujući ga izgrađenim likovnim jezikom u djela prepoznatljivog, osobnog stila.

Na kraju izložbe autorica Ivana uputila je riječi zahvale svima koji su pomogli pri otvaranju izložbe kao i svim prisutnim posjetiteljima. Izložba će biti otvorena do sredine veljače.