Betlehemsko svjetlo stiglo u Karlovačku županiju

Članovi odreda izviđača Vladimir Nazor Karlovac donijeli su Betlehemsko svjetlo mira u ured župana Karlovačke županije. Srdačno ih je pozdravila zamjenica župana Martina Furdek Hajdin.

“Ovo je jedna lijepa tradicija, izviđači svake godine donose Betlehemsko svjetlo ovdje u Županiju, a onda i u domove žitelja naše županije. Lijepo je vidjeti djecu u ovo vrijeme kada oni, od svojih roditelja i od svojih voditelja izviđača, spoznaju one vrijednosti koje su dugo utkane u naš narod i našu tradiciju. Svjetlo je simbol dobrote, mira, nade i ljubavi, a potiče nas u ovo vrijeme došašća da i sami preispitamo sebe i tako postanemo dobri ljudi, prema samima sebi, a tako i prema drugima, što je u našem poslu koji je javan izuzetno bitno.”, rekla je zamjenica župana Martina Furdek Hajdin.

Betlehemsko svjetlo mira su Hrvatski izviđači preuzeli 14. prosinca u Beču u Austriji, a u Zagrebačkoj katedrali preuzeto je 15. prosinca. Ovo je 27. godina otkako članovi Saveza izviđača Hrvatske donose Betlehemsko svjetlo mira u Hrvatsku.

Odred izviđača Vladimir Nazor Karlovac će sljedeće godine proslaviti 60 godina postojanja. “Radimo, družimo se, pjevamo, zimujemo, logorujemo, ljetujemo, radimo sve što rade mladi.”, opisao je rad izviđača načelnik odreda izviđača i programski voditelj Dragan Mladenović.