Na izložbi u EU parlamentu i radovi karlovačke udruge Carpe Diem

U Europskom parlamentu u Bruxellesu od 20. do 24. siječnja održala se izložba „EU fondovi mijenjaju Hrvatsku“ u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Ureda zastupnika u Europskom parlamentu Karla Resslera i Tomislava Sokola.

Na izložbi su predstavljena 44 projekta iz RH financirana sredstvima iz EU fondova, a među njima su bila i tri iz civilnog društva. Jedan od njih je i projekt udruge Carpe Diem „Otisnuti pokreti – uključivanje mladih kroz umjetnost i kulturu“. Projekt se provodio 2018. i 2019.,  financiran novcem iz Europskog socijalnog fonda, a bavio se socijalnim uključivanjem mladih u nepovoljnom položaju kroz različite umjetničke aktivnosti.

Izložba je organizirana povodom predsjedanja RH Vijećem EU i njome se želi pokazati kako Hrvatska putem europskih fondova ulaže u ravnomjerni regionalni razvoj svih krajeva kroz investicije u gospodarstvo, poduzetništvo, poljoprivredu, zapošljavanje, inovativne, razvojne, znanstvene, kulturne, socijalne i obrazovne projekte koji stvaraju pozitivne promjene u Hrvatskoj i osiguravaju bolju kvalitetu života hrvatskih građana.