Proslavljena i četvrta srijeda Velike pobožnosti svetom Josipu

Četvrtu srijedu Velike pobožnosti svetom Josipu 12. veljače 2020. godine u Nacionalnom svetištu svetog Josipa predvodili su župljani Pohoda BDM iz Mahična, zatim župljani iz župa Skakavca, Vukamića i Ladvenjaka.

Nakon pobožnosti slijedilo je misno slavlje koje je predvodio dr. sc. Hrvoje Damiš, župni vikar u Prelogu. Župni zbor te župe animirao je pjevanje.

Na kraju misnog slavlja mons. Sente zahvalio se prisutnom župniku Hoblaju za redovito poticanje na čitanje Glasnika svetog Josipa te župi uručio prigodnu zahvalnicu, a njemu osobno medalju Nacionalnog svetišta. Naime, župa iz Preloga najveći je pretplatnik Glasnika svetog Josipa. S obzirom na to da taj broj od vremena do vremena varira, ne možemo točno kazati, no to je svakako više od sto komada. Prigodnu medalju Svetišta mons. Sente uručio je vlč. Nikoli Sanjkoviću, prvom kapelanu mons. Marijana Radanovića koji i dalje, iako nije na službi na Dubovcu, redovito potiče i promovira štovanje svetog Josipa i svetački lik župnika Radanovića.

Pri kraju misnog slavlja svoju su vjeru svjedočili članovi obitelji Ivana i Marije Sente sa svoje troje djece.