Šeketino Brdo, Gorica i Sv. Petar uskoro će dobiti javnu odvodnju

Gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar sa suradnicima je obišao gradilište kanalizacijskog sustava Belavići, za naselja Šeketino Brdo, Gorica i Sveti Petar.

“Projekt sustava javne odvodnje Belavići započet je prije više od 40 godina, iz nepoznatih razloga je zaustavljen i nastavljen tek 2007. godine. Do sada smo uspjeli završiti glavni kolektor koji spaja Dugu Resu i Belaviće u dužini od 3600 metara i napravljeni su priključci za naselja kroz Belaviće: Mrežničke Poljice i Dvorište. Nama je na ovom projektu preostalo izgraditi Šeketino Brdo, Goricu i Sv. Petar. Ukupna duljina tog zahvata je 2944 metra.”, ispričao je rukovoditelj tehničkih poslova Željko Kučinić.

Temeljem javne nabave koja je provedena posao je dobila tvrtka Vodoprivreda iz Karlovca, a kroz tri godine projekt bi trebao biti završen.

Ukupna vrijednost investicije bez pdv-a je 5,5 milijuna kuna, a za ovu je godinu osigurano 600 tisuća kuna. Završetkom projekta, na javnu odvodnju će biti priključeno 140 domaćinstava, odnosno četristotinjak novih korisnika.