KABA

Adventske i božićne ture – upoznavanje s karlovačkim blagdanskim običajima

Za kraj ove neobične godine Udruga turističkih vodiča „Bastion“ i TZ grada Karlovca pripremile su posebno osmišljene tematske ture po karlovačkoj Zvijezdi. Bit će to prilika za upoznati ponešto drugačije priče iz prošlosti grada.

Posjetitelji i građani Karlovca imaju priliku pridružiti se adventskim i božićnim turama po Zvijezdi i otkriti kako su se nekad obilježavali blagdani u gradu na četiri rijeke.

-Naši vodiči ispričat će kako se davnih dana ukrašavao grad u vrijeme Adventa, koji su se ukrasi stavljali na božićno drvce, što se posluživalo na blagdanskom stolu, kako se pripremalo za polnoćku. Uz blagdansku atmosferu i svečano ruho Karlovca neće nedostajati suvenira i zanimljivih foto kutaka za najljepše blagdanske fotografije, poručuju iz Turističe zajednice Grada Karlovca.

Ture završavaju kod karlovačkih franjevaca koji pripremaju iznenađenje za posjetitelje.

Jednosatne ture na rasporedu su subotama 12., 19. i 26. prosinca te 2. siječnja 2021., s početkom u 17 sati kod Paviljona Katzler. Broj sudionika je ograničen u skladu s epidemiološkim mjerama, uz obaveznu predbilježbu na 098/246584 (sms/viber) ili vodici.karlovac@gmail.com.

 

omicron