KABA

Svečana sjednica vijeća općine Kamanje

Mnoga događanja u okviru DOK festivala traju sve do nedjelje

Niz događanja u okviru DOK festivala u Kamanju organizirano je sve do nedjelje. Sve je započelo danas sa svetom misom u crkvi Imena Marijina, a nastavljeno je svečanom sjednicom Općinskog vijeća. Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Vijeća Ivan Lukunić. O aktualnoj situaciji govorio je načelnik Damir Mateljan. Predstavio je demografiju kao jedan od glavnih problema malih sredina, ali i ukazao na moguće putove rješavanje ovog i mnogih drugih problema.

-Demografija je problem ne samo malih općina, nego Hrvatske i cijele Europske unije. No i taj problem kao i mnogobrojne druge možemo riješiti boljom komunikacijom i suradnjom. Primjerice zašto trebamo imati deset vrtića s deset ravnatelja, računovođa ili tajnica, kad to možemo imati sve zajedničko. U Kamanju smo shvatili na vrijeme vrijednost europskih projekta i zato smo najuspješnijia općina u tom segmentu – rekao je načelnik Mateljan.

Iako su se mnogobrojni gosti i uzvanici okupili na svečanoj sjednici kroz svečanost se provuklo i ponešto politike i suprotnih stavova između SDP-ove vlasti u Kamanju i HDZ-ove u Županiji .

-Suradnju s drugim jedinicama lokalne samouprave vidimo kao srčani ritam, malo gore malo dolje. Suradnja s Karlovačkom županijom je slična, tri godine toplo, onda dolaze izbori pa je situacija na hladno – rekao je Mateljan.

Ipak priznao je dobru ulogu županije poput izgradnje sportske dvorane i formiranja vrtića. Niz pohvala na račun projekta općine Kamanje u proteklih 17 godina otkad općina postoji predstavili su i mnogobrojni gosti.

-Kad bi u svim općinama u Hrvatskoj bila situacija kao u Kamanju ne bi bilo problema – rekla je Sabina Glasovac, podpredsjednica Sabora.