web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Za hitnu pomoć u Vojniću novih pola milijuna kuna

Očekuje se kako će Hitna pomoć započeti s radom već u proljeće iduće godine

Na gradilištu vojnićke ispostave Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije potpisan je sporazum o financiranju nastavka izgradnje objekta. Riječ je o iznosu od pola milijuna kuna, a sporazum su potpisali županica Martina Furdek Hajdin, ravnatelj zavoda za hitnu medicinu Perica Vucelić i načelnik općine Nebojša Andrić.

Sredstva za nastavak izgradnje općina Vojnić osigurala je temeljem Programa za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina kod Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

-Današnjim sporazumom se s Općine na Zavod za hitnu medicinu prenosi pola milijuna kuna što je maksimalni iznos koji se mogao dobiti temeljem ovog programa. Riječ je o projektu koji je od iznimnog značaja i za općinu i za županiju. S pola milijuna kuna zatvara se veći dio financijske konstrukcije u ovoj godini. Zato se nadamo da će se uz dio sredstva koje će se osigurati iduće godina sve biti okončano vrlo brzo i kako ćemo s radom započeti već u rano proljeće – rekao je Nebojša Andrić, načelnik općine Vojnić.

Županica Martina Furdek Hajdin naglasila je kako je riječ u strateškom projektu Karlovačke županije kojim se znatno podižu zdravstveni standari na ovom velikom području. Dodatno je to značajno jer je to prostor kroz kojeg prolaze dvije državne ceste koje donose još i nove opasnosti.