KABA

Književni susret s Marijom Skočibušić – najmlađom dobitnicom nagrade Na vrh jezika

U Knjižnici za mlade, Ivana Banjavčića 8, u petak, 1. listopada 2021. u 19 sati bit će održan književni susret s Marijom Skočibušić i predstavljanje njezine prve zbirke pjesama Kraćenje razlomaka.

Marija Skočibušić rođena je 2003. godine u Karlovcu i najmlađa je dobitnica nagrade Na vrh jezika. Osvojila ju je 2019. godine za rukopis Kraćenje razlomaka, a varijanta tog rukopisa bila je među pohvaljenima na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike 2020. godine. Njezina je poezija uvrštena u zbornike Poezitiva i Rukopisi 42, objavljena u časopisima Poezija, Libartes i Enklava, na internetskim portalima Strane, Astronaut i Kritična masa te na blogu Pjesnikinja petkom. Sudjeluje na književnim tribinama te je jedna od članica prosudbene komisije na Natječaju za kratku priču za mlade Tipka koji je prošle godine pokrenula Knjižnica za mlade. Pisati je počela još u osnovnoj, no tek pisanju se temeljitije i detaljnije posvetila u srednjoj školi. Zbirka Kraćenje razlomaka objavljena je ove godine, sadrži 43 pjesme raspoređene u tri ciklusa. Teme o kojima piše su tjelesnost, sram, odrastanje, a njezini radovi pokazuju iznimnu zrelost i samokritičnost zbog čega je nazivaju jednim od „najzanimljivijih novih imena na hrvatskoj pjesničkoj sceni.“

S obzirom na trenutačnu epidemiološku situciju i važeće mjere, broj mjesta na događanju je ograničen te je svoj dolazak potrebno prijaviti putem e-pošte na mladi@gkka.hr.