KABA

Gimnazijalci obilježili Dan srednjoškolaca pub kvizom i odavanjem počasti žrtvama Vukovara i Škabrnje

 Povodom Dana srednjoškolca Gimnazija Karlovac organizirala je tradicionalni susret u srijedu, 17. studenog. Svi učenici ove škole okupili su se u Dvorani Mladost te prisustvovali kvizu općeg znanja u kojem su se borile najjače gimnazijske ekipe. Tri ekipe imale su potporu svih učenika škole. U kvizu su sudjelovali kako učenici tako i profesori, a pitanja su bila poput onih na kvizaškim natjecanjima ili kvizaškim tv emisijama.

-Zadnje dvije godine znamo da je pandemija dosta utjecala na sve ljude, pogotovo nas srednjoškolce i nismo bili toliko povezani u školi. Ovaj oblik je omogućio povezivanje apsolutno cijele škole, svih 24 razreda Gimnazije Karlovac, jer su se miješali svi razredi. Tako smo nastojali povezati cijelu školu, kazao je Tomislav Peraković, učenik 4. razreda Gimnazije Karlovac. 

-Gimnazija  već pet godina obilježava Međunarodni dan srednjoškolaca. Riječ je o zaboravljenoj tradiciji, jednom zaboravljenom danu kojem smo mi zadnjih godina htjeli vratiti stari sjaj, kazala je Snježana Štranjgar, ravnateljica Gimnazije Karlovac. 

Učenici su pokazali široko znanje, a usput se dobro zabavili. Pobjedu je odnijela ekipa Casablanka koja će dobiti značajnu nagradu od škole, a riječ je o isprici koju učenici mogu jednom iskoristiti prilikom usmenog ispitivanja kod profesora kojeg su sami izabrali.

Inače srednjoškolci se posljednjih godinu i pol dana susreću s brojnim izazovima.

-Činjenica je da je ovo korona vrijeme njima oduzelo onaj čar i šušur srednjoškolskog razdoblja i obrazovanja u kojem su se oni puno više družili i komunicirali u nekim neformalnim oblicima. Mislim da im je to najveći nedostatak. To nam pokazuje današnja atmosfera u kojoj su svi jako uzbuđeni, zaključila je Štranjgar.

Učenici su nakon kviza zapalili svijeće u dvorištu škole za sve žrtve Vukovara i Škabrnje.