KABA

Murganić: HDZ Karlovačke županije ne kadrovira i ne uhljebljuje, ali osuđujem bilo kakvo kršenje propisa i zakona

Naravno da oporba i građani imaju pravo propitivati i kritizirati, ali HDZ Karlovačke županije ne kadrovira.
Izjavila je to na današnjoj pressici predsjednica županijskog HDZ-a Nada Murganić, zamoljena za komentar priča i afera o kadroviranju i uhljebljivanju u Karlovcu.

– Sve tvrtke i ustanove vode samostalno kadrovsku politiku, svi rukovodeći kadrovi su izabrani na natječajima svi koji su sada na tim dužnostima su zadovoljili na natječajima i programima koje su priložili, izjavila je Murganić.

Smatra da nije dobro ni naglašavanje političke orijentacije kod ljudi koji to nisu javno isticali, a kaže i da kod izabranih čelnika tvrtki nema posebnih problema. Neki od njih, i koji jesu i koji nisu članovi HDZ-a, na ta su mjesta birani ponovo. A Karlovac, po njenim riječima, nije nikakav grad slučaj jer niti jedan to nije, lijep je i ima epitet grada ugodnog življenja čemu doprinose i javne usluge koje pružaju njegove tvrtke.

– Nismo savršeni, jasno da imamo propuste, imamo greške. Ono što u javnom prostoru – ne negiranje i uhljebljivanje, to negiram – zaista, po meni je problem i nije dobro; nikada nisam zagovarala ni stajala iza onih koji su na bilo koji način kršili propise i zakone i to osuđujem. To nije dobro i može biti negativna slika, u ovom slučaju u tvrtki Čistoća, ali to nije generalno i ne može se primjeniti na sve tvrtke i sve naše članove. HDZ ima tisuće poštenih članova koje se ne treba i ne smije nazivati uhljebima i onima koji krše zakon ili kako je rečeno, kradu Hrvatsku, poručila je Murganić.